Hanko aallonmurtaja

Hanko aallonmurtaja

Kuvaus: Rantakohde Hangossa, veteenmeno melko hankalaa. Yleensä hyvä näkyvyys ja mukavasti elämää. Kohde on kyllä sääherkkä, erityisesti etelätuulella aallot hakkaavat pahasti rantaan. Välillä virtausta.

 

Speksit: Normaalisukelluksella syvyys on maksimissaan kymmenen metriä, näkyvyys hyvä, kesälläkin useita metrejä, myöhään syksyllä voi olla 5-7 metriä.

 

Sijainti: Hangossa, osoitteeksi käy satamakatu. Hankoon tullessa käännytään isosta risteyksestä vasemmalle halmstadinkadulle. Tien päästä käännytään vasemmalle ja heti vasemmalle. Jatketaan aallonmurtajaa ettenpäin, kunnes vasemmalla näkyy kiviaidan yläpinnan tasolle ulottuva puinen koroke. Paikka on tässä. http://maps.google.fi/maps?q=hangon+laguuni&hl=fi&ll=59.81969,22.95074&spn=0.011715,0.042272&t=m&z=15

 

Sukellus: Kannattaa nostella laitepaketit, räpylät, painot yms. varusteet ensin kiviaidan yli rantaan ja pukea sukelluspuku vasta sitten päälle. Ainakin aikaisemmin kiviaidan merenpuoleisella laidalla oli tikkaat, joita pitkin pääsi alas. Kunhan rantaan on päästy, ei veteenmenokaan ole helppo, ranta on kallioinen ja liukas. Kompassiin kannattaa ottaa aallonmurtajan mukainen suunta (n. itä-länsi), katsoa onko virtausta ja jos on niin lähteä vastavirtaan. Muuten kannattaa sukeltaa aallonmurtajan viertä/lähistöllä. 

 

Nähtävyydet: Kohteella on paljon kiviä/kivikkoa ja paljon elämää. Silo- ja särmäneuloja on paljon, simpukoita, kivinilkkoja, kilkkejä ynnä muuta elämää.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS