Kurssikuvaukset

Open Water Diver

Kurssi voidaan suorittaa kahdella eri tavalla. Joko niin sanottuna siirtopaperikurssina, jolloin Suomessa suoritetaan teoria ja allasosuudet ja avovesisukellukset esimerkiksi lomamatkan yhteydessä etelän kirkkaissa vesissä. Padin sukelluskeskuksia löytyy käytännössä kaikkialta maailmasta ja avovesiosuudet on helppo järjestää lähes missä tahansa lomakohteessa.

Toinen tapa on suorittaa kurssi kokonaisuudessaan Suomessa, jolloin avovesisukellukset tehdään meren rannalla, järvessä tai louhoksessa tms.

Kurssiin kuuluu teoriaosuus, jossa käsitellään sukelluksen teoriaa, laitteita ja niiden käyttöä, turvallisuusasioita yms. Allasharjoituksissa harjoitellaan erilaisia taitoja, esimerkiksi maskin tyhjennystä, regulaattorin etsintää, vedessä leijumista, ongelmien ratkaisua ja paljon muuta. Myös laitteiden käyttöön tutustumme käytännön tasolla. Avovesisukelluksilla sovelletaan altaassa opittuja taitoja käytäntöön ja pätevöidytään tekemään sukelluksia itsenäisesti ja turvallisesti parin kanssa.

Advanced Open Water Diver

Tämän kurssin voi suorittaa Open Water Diver-kurssin jälkeen. Kurssiin kuuluu vähintään viisi sukellusta, joista yhden on oltava suunnistussukellus ja yhden syväsukellus 18-30m syvyyteen. Muut kolme sukellusta ovat valinnaisia. Suosittuja ovat esimerkiksi kuivapukusukellus, yösukellus, hylkysukellus, valokuvaus, etsintä/nosto ja virtasukellus. Tarkoitus on tutustua sukeltamisen eri osa-alueisiin turvallisesti ja vaivattomasti kouluttajan johdolla.

Rescue Diver

Tämän kurssin voi suorittaa AOWD-kurssin jälkeen. Rescue Diver kurssilla keskitytään sukellusturvallisuuden parantamiseen. Aihealueina on itsensä pelastaminen, stressin havaitseminen ajoissa, stressin hallinta, hätätilanteiden hallinta, hätätilanteissa käytettävä välineistö sekä paniikissa olevan ja tajuttoman sukeltajan pelastaminen omaa turvallisuutta vaarantamatta. Rescue Diver-kortitus vaatii myös ensiapukurssin käymistä. Kurssi sisältää teoriaopiskelua, teoriakokeen, allasharjoituksia sekä käytännön harjoituksia avovedessä.

EFR-ensiapukurssi

Kurssi sopii kaikille ensiaputaitoja halajaville. Sinun ei tarvitse tietää sukeltamisesta yhtään mitään osallistuaksesi tälle kurssille. Rescue Diver-luokitusta varten tarvitaan ensiapukurssi, joka on käyty viimeisen kahden vuoden sisällä. Tähän toki käy muutkin vastaavat kurssit, sen ei välttämättä tarvitse olla juuri EFR. Kurssi sisältää itseopiskelun, kokeen ja kouluttajan johdolla suoritettavat ensiapuharjoitukset. Kurssilla harjoitellaan onnettomuuksiin varautumista ja tilannearvion tekoa, suojainten käyttöä, vammojen tunnistamista ja potilaan tilan selvittämistä, raajojen lastoittamista, verenvuotojen tyrehdyttämistä, puhallus-painantaelvytyksen antoa yms.

DiveMaster

Oletko jo kokenut sukeltaja? Haluaisitko oppia ottamaan vastuun muista sukeltajista ja opastaa sukelluksia? Haaveiletko työskenteleväsi jonain päivänä sukeltamisen parissa? Ehkäpä DiveMaster-kurssi olisi seuraava ja oikea askel harrastuksessa juuri Sinulle!

Kurssilla opit suunnittelemaan ja johtamaan sukelluksia luokitetuille sukeltajille, ongelmien hoitamista, turvallisuusseikkoja, toimintaa erilaisissa hätätilanteissa ynnä muuta PADI-ammattilaiselle tärkeää. Vaatimuksena kurssin aloittamiselle on vähintään 40 logattua sukellusta ja Rescue Diver-luokitus. Esimerkkejä kurssilla tehtävistä suoritteista: Parin kanssa tehtävä varusteiden vaihto veden alla yhdestä annostajasta vuoron perään hengittäen, sukelluskohteen kartoitus, etsintä/nosto ja syväsukellukset, allasharjoitukset ja paljon muuta.

Enriched Air Diver (Nitrox)

Tuntuuko pohja-aika liian lyhyeltä syvemmillä sukelluksilla? Vai haluatko lisää turvamarginaalia kylmiin, rasittaviin sukelluksiin? Rikastetulla ilmalla se onnistuu. Rikastettu ilma tarkoittaa hengityskaasua, jonka happipitoisuutta on nostettu yli normaalin n21% yläpuolelle (tavallisimmat ovat 32% ja 36%) Varsinaisesti ylimääräinen happi ei auta, vaan vähentynyt typpi. Ylimääräisestä hapesta on oma huono puolensa, lisääntynyt happimyrkytyksen riski, mutta kurssilla käydään läpi toimenpiteet, joilla riski saadaan minimoitua.

Kurssilla käydään läpi teoriaosuus, harjoitellaan kaasun analysointia käytännössä, käydään läpi toiminta rikastetun ilman hankkimisessa ja harjoitellaan toimenpiteet sukelluksen valmistelemiseksi rikastetulla ilmalla. Kurssi ei sisällä sukelluksia ja se kestää ryhmän koosta riippuen 4-6 tuntia.

Deep Diver

Tuntuuko siltä, että 30 metrin alapuolella olisi jotain todella näkemisen arvoista? Deep Diver-kurssilla syvyysraja laajenee 40 metriin saakka, joka on virkistyssukelluksen ehdoton maksimisyvyys. Tässä syvyydessä käytännön pohja-aika on hyvin lyhyt. Sen vuoksi suosittelenkin Enriched Air Diver-kurssin suorittamista samassa yhteydessä, ellet ole jo suorittanut sitä. Näin pohja-aikaa saadaan hiukan lisättyä.

 

Kurssilla sukellamme syvyysalueella 18-40 metriä, harjoittelemme hätädekompressiota, vaihtoehtoisten ilmanlähteiden käyttöä (esim. pony-pullo), poijun käsittelyä ja paljon muuta. Teemme neljä sukellusta kahtena eri päivänä. Vaatimuksena kurssille osallistumiselle on AOWD tai vastaava toisen järjestön kurssi sekä vähintään 15 vuoden ikä.

Wreck Diver

Suomessa harrastetaan erityisen paljon hylkysukeltamista, ihan siitä syystä, että hylkyjä on paljon ja muuta nähtävää rajallisesti. Wreck Diver-kurssilla opettelemme sukeltamaan hylyillä turvallisesti ja hylkyä vahingoittamatta. Parhaat hylyt ovat yleensä syvällä (jäät eivät ruhjo syvällä, syvällä on vähemmän happea ja kylmempää, siksi hylyt säilyvät siellä paremmin) joten kannattaa harkita Deep Diver ja Enriched Air Diver kursseja samalla. Näin saat hylkysukelluksista irti mahdollisimman paljon.

 

Wreck DIver kurssilla teemme neljä sukellusta hylkykohteella/kohteilla. Tutustumme hylkyyn, kartoitamme sitä, määrittelemme vaaran paikat ja parhaat nähtävyydet. Opettelemme myös suunnistamaan hylyllä. Jos olosuhteet, varusteet ja taidot sen sallivat turvallisuudesta tinkimättä, voimme suorittaa myös hylkypenetraation, mutta tämä ei missään nimessä ole välttämätöntä ja monesti Suomen olosuhteissa se ei ole turvallistakaan.  Lähtövaatimuksena kurssille on AOWD tai vastaava toisen järjestön kurssi sekä vähintään 15v ikä.

Drift Diver

Paikka paikoin on järkevää, tarkoituksenmukaista ja ennen kaikkea hauskaa sukeltaa virrassa. Virta voi olla koralliriutan reunaa pyyhkivä voimakas merivirta, salmessa virtaava vuorovesi, kotoinen tummavetinen joki tai muu sellainen. On hauskaa leijua virran mukana maisemia katsellen. Erittäin kovassa virrassa kokenut sukeltaja tuntee jopa vauhdin hurmaa kun maisemat kiitävät lampun valossa ohi.

 

Virtasukellus kurssi voidaan suorittaa esimerkiksi Kymijoessa Heinolassa. Vesi on tummaa, mutta näkyvyys silti hyvä. Kurssilla harjoitellaan sukelluksen suunnittelua virrassa, turvalliset sukellustekniikat, parikontrollia, tarvittavien varusteiden käyttöä yms.  Ennakkovaatimuksena Open Water Diver ja vähintään 12v ikä.

Night Diver

Sukellustoimintaa ei suinkaan tarvitse lopettaa pimeän tultua. Varsinkin syksyisin illat ovat Suomessa pimeät, eikä valoisaan aikaan välttämättä ennätä sukeltamaan. Mutta ei hätää, pimeässä voi myös sukeltaa. Kotoisat vetemme ovat välillä sen verran tummia ja sameita, että yösukelluksen makuun pääsee päivälläkin, ilman valaisinta ei nää mitään Cool. Monissa vesissä, sekä kotoisissa, että etelän kirkkaissa, tuttu sukelluskohde näyttää yösukelluksella ihan erilaisesta. Hylyllä on aavemainen tunnelma, ja huomio keskittyy pieneen valaisimen valaisemaan alueeseen. Toiset kalat  /eliöt menevät piiloon ja toiset lähtevät liikkeelle.

 

Yösukellus kurssilla harjoittelemme sukellusten suunnittelua, toimintaa pinnalla, merkkivalojen käyttöä, suunnistusta pimeässä yms. Sukelluskohteella ei juurikaan ole väliä, sukellukset voidaan suorittaa esimerkiksi Porkkalassa, Hangossa, jollain järvellä, melkein missä vaan. Ennakkovaatimuksena Open Water Diver (tai vastaava) ja 12v ikä

Search and Recovery Diver

Onko joskus tullut vastaan tilanne, jossa jotain veden alle kadonnutta olisi pitänyt etsiä? Kummin kaiman serkulta putosi perämoottori mökkirantaan, ja se pitäisi saada takaisin. Vai haluaisitko pystyä etsimään hylyn huonossakin näkyvyydessä, vaikka heittopoiju ei osunutkaan ihan hylyn kannelle? 

 

Etsintä ja nosto kurssilla opettelemme suunnitelemaan kohteiden etsintää ja nostoa veden alla, soveltamaan tilanteeseen parhaiten sopivia etsintätekniikoita, tekemään erilaisia etsintäkuvioita, tekemään solmuja, käyttämään etsinnöissä ja nostoissa tarvittavia varusteita yms. Lähtövaatimuksena Advanced Open Water Diver ja 12v ikä.

Peak Performance Buoyancy Diver

Jos sukeltaessa tuntuu siltä, että on vähän väliä matkalla kohti pintaa tai pohjaa, joutuu ottamaan tukea kivistä tai pohjasta, muta pöllyää jatkuvasti, eikä sukeltaminen oli niin nautittavaa kuin luulisi, saattaa vika olla heikossa nosteen hallinnassa. Kun nosteenhallinta on hanskassa, on sukeltaminen mukavaa, eikä rasita turhaan, pohjasta on helppo pysyä irti ja nousu sekä lasku pysyvät helposti hallinnassa.

 

Nosteenhallinta kurssilla tarkastamme ihan ensimmäiseksi oikean painotuksen. Yllättävän usein painoa on liikaa, eikä sitä itse meinaa huomata. Harjoittelemme myös nosteen hienosäätöä, hengitystekniikkaa, painojen sijoittamista parhaan trimmin saavuttamiseksi ja paljon muuta. Lähtövaatimuksena Open Water DIver tai vastaava sekä 10v ikä.

Discover Scuba Diving

Tutustumissukellus, intro, sukelluskokeilu, sama asia, monta nimeä. Ideana on kokeilla laitesukellusta joko altaassa tai avovedessä kouluttajan johdolla. Tähän ei tarvita kurssia tai kokemusta, vaan kuka tahansa perusterve henkilö voi osallistua. Kokelun alussa käydään läpi hiukan teoriaa, tehdään pikkuinen teoriakoe, käydään läpi terveysselvitys ja allekirjoitetaan vastuuvapautuslomake. Teorian kanssa painiskellaan ehkä puolisen tuntia, jonka jälkeen siirrytään altaaseen/veteen tutustumaan laitteisiin. Etenemme pikkuhiljaa, harjoittelemme muutamia taitoja ja ihmettelemme näkymiä veden alla. Kokonaiskesto n. 2-3 tuntia.

 

DIscover Scuba DIving sopii henkilöille, jotka haluavat vain kokeilla laitesukellusta, jotka haluavat kokea elämyksiä, jotka haluavat selvittää mielenkiintonsa kurssia varten ja monille muille. Rohkeasti vaan kokeilemaan!

Scuba Rewiew

Oletko luokiteltu sukeltaja, mutta edellisestä sukelluskerrasta on aikaa ja haluaisit taas jatkaa sukeltamista turvallisesti? Oletko lähdössä sukellusmatkalle ja haluat verestää ruostuneita taitoja?  Tuntuuko siltä, että vaikka kurssi on juuri käyty, ei varmuutta sukeltamiseen vielä ole? Vastaus on Scuba Rewiew, sukellustaitojen kertaus. Kurssilla käymme läpi kaikki laitesukelluksen perustaidot ja harjoittelemme sukeltajan itsensä hankalaksi kokemia seikkoja. Harjoitteet voidaan suorittaa joko avovedessä tai altaassa, riippuen tarpeesta, halusta ja vuodenajasta.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS