Antonio

Peräsinvarren kaivo

Antonio, hylky

Kuvaus: Hylkykohde Lappohjan venesatamassa. Soveltuu lähinnä jääsukellukseen, koska kesällä kohteella on erittäin huono näkyvyys ja hylky sijaitsee tosiaan venesatamassa, kesällä veneliikenne on vaaraksi sukeltajille. Hieno ehjä hylky. 

 

Speksit: Pohjan syvyys n. 15 metriä. Kansi n. 10 metriä. Hylyn pituus 30 metriä. Kolmimastoinen, puinen purjealus. Näkyvyys vaihtelee kovasti. Veneilykaudella lähentelee nollaa, jäiden aikaan yleensä parempi, n 4-5 metriä.

 

Sijainti: Lappohjan venesatama. Helsingistä tullessa ajetaan Karjaan ja Tammisaaren ohi kohti Hankoa. Reilu 5km Tammisaaren jälkeen kääntyy vasemmalle satamatie (risteyksessä lukee mm RUUKKI) ja heti uudestaan vasemmalle terästie (venesataman kyltti). Jatketaan tien päähän parkkipaikalle saakka(taisi olla matruusitietä loppupätkä). Itse hylky sijaitsee seuraavasti: Rannasta etuvasemmalle katsoen näkyy pitkä laituri, jossa on valotolppia. Hylky on toiseksi ulommaisen valotolpan kohdalla, n 10-20 m tolpasta länttä kohti.

http://maps.google.fi/maps?q=Ter%C3%A4stie,+10820+Hanko&hl=fi&ie=UTF8&sll=60.196143,24.71678&sspn=0.011582,0.042272&geocode=FfMRkgMdHvliAQ&hnear=Ter%C3%A4stie,+Hanko&t=m&z=15

 

Sukellus: Eipä tuohon sen tarkempaa kuvailua tarvitse. Hylky on sen verran pieni, että siitä saa hyvän kuvan yhdelläkin sukelluksella. Kiertelee rauhallisesti uiden hylyllä. Silttiä nousee melko helposti, joten muita sukeltajia ajatellen varo pöllyttämästä. Myös pintanarua kannattaa vahtia tarkkaan, kohteella on runsaasti pintaan meneviä ketjuja ja perässä on ylöspäin törröttäviä lankkuja tms. Naru on helppo sotkea niihin jos ei pidä siitä huolta.

 

Nähtävyydet: Hylyn peräosasta, kansirakennuksen rungon takaa löytyy peräsimen varren kaivo. Perälaidan yli kannattaa mennä ja käydä kurkistamassa ehjä peräsin. Keulassa on ankkuripeli, joka tosin on romahtanut kannen läpi ruumaan. Myös keulassa on jonkinlaisen kansirakennuksen runko. Ainakin keskilaivan mastonjalka on hyvin näkyvissä ruumanluukun luona. Keskellä laivaa oleva ruumanluukku on niin suuri, että siitä on hyvä laskeutua ruumaan, jos sinne haluaa. Mitään nähtävää siellä ei kyllä ole. Pohjalla on jotain romua, mutta ei mitään ihmeellistä. Kannella on kolme betonista poijunpainoa.

Kannelle kaatunut portaikko
Ruuman luukku kannessa.
Kansirakenteiden runkoa on vielä pystyssä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS