Anemone reef

Keltainen merihevonen viuhkakorallissa.

Kuvaus: Riutta Phuketin edustalla Thaimaassa. N. kahden tunnin matka Chalongin satamasta, riippuen tietenkin veneestä. Kyseessä on halkaisijaltaan ehkä satametrinen riuttakokonaisuus. Useita huippuja ja kanjoneita, joista menee helposti sekaisin. Myös pienempiä "sivuriuttoja" muutama. Kohde suojaton, joten sää vaikuttaa.

 

Speksit: Matalimmat osat n. viisi metriä pinnasta. Hiekkapohja riutan reunamilla 20-25 metriä. Virtaus kohtuullinen, pohjois-eteläsuuntainen tai toisinpäin, vaihtelee kai nousu ja laskuveden mukaan tms. Näkyvyys loistava, omassa lokikirjassa luki tän kohdalla 20m

 

Sijainti: Thaimaa, Phuketin edusta. Chalongin satamasta itään. Matkan varrella on myös Koh Doc Mai-saari. www.all4diving.com

 

Sukellus: Kaksi eri veneen kiinnityspistettä. Riutta on melko pieni, joten siitä saa hyvän kuvan yhdellä sukelluksella. Suunnat valitaan virtauksen mukaan. Heikossa virrassa riuttaa voi kiertää alhaalta ylöspäin spiraalina. Muuten joko virtasukelluksena tai sitten lähdetään vastavirtaan ja palataan myötävirtaan. Yleensä sukellus tehdään niin, että vene pudottaa sukeltajat riutan toiseen päähän ja menee odottamaan toiseen päähän.

 

Nähtävyydet: Kohde on saanut nimensä siitä, että kohteella esiintyy valtavasti merivuokkoja. Matalasta vedestä niitä löytyy jopa suurina mattoina, jotka jatkuvat näkyvyyden rajoille. Syvemmällä on viuhkakoralleja, pöytäkorallia, tynnyrimäisiä sienieläimiä yms. Barrakudia voi nähdä riutan liepeillä ja riutan ulkopuolella hiekalla saattaa kuulemma olla leopardihaita (itse en ole niitä nähnyt)

Merivuokko ja vuokkokalat.
Tästä riutta on saanut nimensä, merivuokkoja niin kauas kuin silmä kantaa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS