Koh Racha Yai

Koh Racha Yai

Kuvaus: Saari Phuketin edustalla Thaimaassa. Saaren ympäri pieniä lahtia, joista löytyy kelillä kuin kelillä rauhallinen sukelluspaikka. Lahti 1:ssä on upotettu hylky, betonilohkareita, putkia yms keinotekoisiksi riutoiksi. Reilun tunnin matka rannikolta, riippuu tietysti millaisella veneellä ollaan liikkeellä. 

 

Speksit: Maks. syvyys riippuu kovasti, ulommas uimalla löytyy todella syvää, mutta yleisesti ottaen syvyyksillä n 5-30m liikutaan. Näkyvyys hyvä, n 15m, sadekaudella tietysti eri.

 

Sijainti: Andaman meri, Thaimaa, Phuketin edustalla oleva saari.

 

Sukellus: Lahdissa on valmiit kiinnitysköydet veneille. Normaali käytäntö, paatti ankkuriin, laskeutumisköysi veteen ja sukeltamaan. Virtausta on lähes poikkeuksetta ja toisinaan kuulemma todella voimas virtaus. Lähdetään siis uimaan virtaa vastaan ja käännetään sukellus n. sadassa barissa, jolloin on mukava lillua virran mukava takaisin. Kannattaa kuitenkin pitää hyvä huoli kompassisuunnista, koska virtausten suunnat voivat hiukan vaihdella. Myös poiju on suositeltavaa pitää mukava, niin kuin tietysti aina. Jokainen lahti vaihtelee ominaisuuksiltaan, joten breeffit täytyy kuunnella ja jos oppaan kanssa menee, niin tiukasti perässä, vaikka sinällään ihan perussukellusta.

 

Lahti 1, hylky löytyy poijuköyden juuresta, helppo sukeltaa läpi, pieni hylky. Hylyn vieressä myös toinen, vanhempi puinen hylky, josta ei ole enää paljoakaan jäljellä. Toinen hylky löytyy lähtemällä ensimmäisen hylyn keulasta seuraamaan pohjaan upotettuja metallielementtejä. Kun hylyt on katsottu läpi, kannattaa suunnata kohti rantaa josta löytyy kivikkoa ja korallia, sekä kaloja.

 

Nähtävyydet: No eipä hirveästi. Ainakin yksi hylky on upotettu lahti 1:een turistien riemuksi ja keinotekoiseksi riutaksi, syvyys hylyllä n. 22m ja hylyn pituus n. 30m. Hylky oikein päin pohjassa. Lisäksi betonisia elementtejä upotettu sinne tänne riutan aluiksi. Pieniä riutan poikasia ja hiekkapohjaa. Kalaa on aika paljon ja muuta merenelävää voi tietty myös bongata, itse näin mm. ison triggerfishin ja kohtuullisen kilpikonnan.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS