Emäsalo

Emäsalo, edelsviken

Kuvaus: Rantasukellusta merellä. Oikein helppo veteenmeno ja poistuminen. Autolla pääsee vaikka veteen asti. Näkyvyys tosin heikko, eikä juurikaan nähtävää. Matala.

 

Speksit: Max syvyys n. 10 m, näkyvyys yleensä heikko, 1-3m. Helposti pöllyävä hiekkapohja.

 

Sijainti: Porvoon moottoritieltä lähdetään emäsaloa kohti, jatketaan emäsalontietä pitkin emäsalon sillan yli. Sillan jälkeen on matkaa vielä n. 10 km. Meri näkyy vasemmalla, tie tekee jyrkän mutkan ja vasemmalla näkyy suurehko parkkipaikka, pieni rakennus ja bentonilaituri. Vasemmalla on myös pieni puinen kyltti, jossa lukee edelsviken, mutta sitä ei meinaa huomata. Auton saa hyvin parkkipaikalle.

http://maps.google.fi/maps?hl=fi&ll=60.212938,25.629129&spn=0.015179,0.038409&t=m&z=15

 

Sukellus: Betonilaiturin oikealla puolella on veneluiska, josta pääsee helposti veteen. Laiturilta kannattaa suunnistaa n. itään ja tehdä jokin kuvio. Yksi vaihtoehto on uida 20 min. itään, sitten 5 min pohjoiseen ja suunnistaa takaisin rantaan ottaen jossain vaiheessa paluumatkaa 5 min etelään jatkaen sitten taas rantaa kohti (länteen) Varo veneitä ja kalastajia, poijun ampuminen rantaa lähestyessä on suotavaa, varsinkin jos veneitä kuuluu liikkuvan.

 

Nähtävyydet: No joo, eipä mitään ihmeitä, jonkin verran kalaa, joitakin puunkappaleita, muutamia kiviröykkiöitä.

Emäsalo, itäranta

Kuvaus: Rantasukellusta merellä. Autolta rantaan n. 300-400 metriä, maasto kuitenkin suhteellisen helppoa. Ranta kivikkoinen, kovassa aallokossa veteenmeno haasteellista.

 

Speksit: Max. syvyys n. 10 m, näkyvyys yleensä kohtuullinen, keväällä/syksyllä helposti yli 5m. Pohjaa kunnon hiekkaa pohjoisempana, karkeaa soraa etelämpänä, ei pöllyä juurikaan.

 

Sijainti: Porvoon moottoritieltä lähdetään emäsaloa kohti, jatketaan emäsalontietä pitkin emäsalon sillan yli. Sillan jälkeen on matkaa vielä n. 10 km. Meri näkyy vasemmalla, tie tekee jyrkän mutkan ja vasemmalla näkyy suurehko parkkipaikka (tässä on edelsviken) mutkan jälkeen ajetaan n. 500 m, jonka jälkeen vasemmalla kyltti Varluxudden ja isohko parkkipaikka. Auto tähän. Mennään puomin ohi, jonka jälkeen heti vasemmalle kalliota pitkin. Alueella paljon polkuja, kannattaa tiedustella oikea paikka ilman varusteita. Hyvänä merkkinä rannassa vesirajassa todella iso kivi.  Huomioikaa!!! Vaikka alue on yleinen kunnan ulkoilualue, niin sukeltamista rajoittaa suoja-alue. Eli jos suoja-aluelupaa ei ole, niin tutustukaa huolella esim. http://maps.hylyt.net/Hylyt/WreckMap.html karttaan, jossa suoja-alueen rajat näkyvät. Kyseinen iso kivi sijaitsee juuri suoja-alueen rajalla, joten sukeltaminen siitä pohjoiseen.

https://www.google.fi/maps/@60.2054694,25.6367712,16z?hl=fi

 

Sukellus: Ison kiven luona hyvä paikka mennä veteen pienessä aallokossakin, varo lähellä pintaa olevia kiviä. Kannattaa ottaa suunta suoraan ulos rannasta ja tulla pohjoisen kautta takaisin, toki jos suoja-aluelupa löytyy, niin mahdollisuuksia on enemmän. Jos meinaa löytää sen 10 m vettä, joutuu uimaan ulospäin n. 20 min.

 

Nähtävyydet: Paljon kivikkoa ja pieniä kallion palasia, runsaasti rakko- ja muuta levää. Kilkkejä, simpukoita, kumpuilevaa hiekkapohjaa yms. Mukava paikka, suosittelen.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS