Porkkala

Luotsiasema

Kuvaus: Rantasukellusta merellä. Veteenmeno ja poistuminen toisinaan haasteellisia. Erityisesti kovalla merenkäynnillä ja pakkasella (kalliot liukkaat) Mukavaa kalliota ja pääsee melko syvällekin.

 

Speksit: Max syvyys n. 25metriä, löytyy vartin uinnilla rannasta kohti vastarannalla olevaa tornia. Näkyvyys porkkalan peruskohteista yleensä paras. Syvemmälle mennessä merenkäynti on monesti sotkenut veden niin, ettei kahden kympin jälkeen nää paljoakaan.

 

Sijainti: Kirkkonummi, Porkkala, navigaattorissa toimii osoitteena Omsatuntie. Ajetaan omsatuntien päähän, kunnes edessä on aidat, portti, kamerat jne. ja oikealla puolen tietä pieni levikki johon saa auton. Levikkeeltä lähtee polku aidan vierustaa pitkin rantaan. Rannassa kallioiden välissä halkeama, josta pääsee veteen kovemmallakin aallokolla.

http://maps.google.fi/maps?hl=fi&ll=59.976855,24.394412&spn=0.015289,0.038409&t=m&z=15

 

Sukellus: Jos lähtee rannasta kohti vastarannalla näkyvää tornia, pääsee n 25 metriin lyhyellä uinnilla, täällä tosin tasaista hiekkapohjaa ja yleensä huono näkyvyys. Enemmän nähtävää rannan suuntaisesti oikealle lähdettäessä, kallioita yms. Isommilla pulloilla (esim. kympit) voi sukeltaa luotsiasemalta keittokatokselle. Ottaa aikaa n 1.5-2 tuntia.

 

Nähtävyydet: Kaikenlaista löytyy, matalalla rakkolevien joukossa on paljon elämää. Samoin kallioilla. Simpukoita, kilkkejä, sirokatkarapuja, kalaa (mm kivinilkkoja ja neulakaloja)

Keittokatos

Kuvaus: Rantasukellusta merellä. Veteenmeno ja poistuminen hiukan haasteellista, erityisesti kovalla kelillä. Mukavia kallioita jne.

 

Speksit: Max syvyys n.20 metriä, riippuu kuinka pitkälle ulos viitsii uida. Näkyvyys vaihtelee paljon. Kovalla merenkäynnillä ja keväisin/kesäisin näkyvyys voi olla hyvin heikko. Parhaimmillaan heti jäiden lähdön jälkeen ja myöhään syksyllä.

 

Sijainti: Kirkkonummi, Porkkala, navigaattorissa toimii osoitteena Tullandintie. Ajetaan Tullandintietä, kunnes oikealle kääntyy tie, jossa kyltti 114 A ja B. Ajetaan tien päähän, jossa parkkipaikka. Veteenmeno joko grillikatoksen luota lähtevää polkua pitkin, portaita rantaan, tai sitten ulkohuussin luota lähtevää polkua rantaan, Hyvä systeemi on mennä toista reittiä alas ja sukeltaa toiselle paikalle, josta sitten ylös.

http://maps.google.fi/maps?hl=fi&ll=59.984026,24.411879&spn=0.015285,0.038409&t=m&z=15

 

Sukellus: Vaikea antaa tarkkaa kuvausta. Kannattaa seurailla rantaa n. 7-14 metrin syvyydessä, hienoja kallioseinämiä seuraillen. Tai sitten tyynellä kelillä vielä matalammassa rakkoleviä tutkimassa. Melko turha uida kovin pitkälle poispäin rannasta, sillä siellä on vain tasainen hiekkapohja.

 

Nähtävyydet: Kaikenlaista löytyy, matalalla rakkolevien joukossa on paljon elämää. Samoin kallioilla. Simpukoita, kilkkejä, sirokatkarapuja, kalaa (mm kivinilkkoja ja neulakaloja) On myös joulukuusi, postilaatikko (joka kannattaa avata :-) ) ynnä muuta "roskaa".  Lisäksi löytyy portaiden luota vasemmalle lähtiessä n. 8 metristä isohkon puuveneen hylky.

Vetokannas

Kuvaus: Rantasukellusta merellä. Veteenmeno ja poistuminen helppoa (uimaranta), mutta hiukan kävelyä. Jos vetokannakselle tai luotsille ei pääse, niin kannattaa kokeilla tätä. Huomioi kuitenkin, että veteenmenorannan luona on vuokrattava mökki, jos siinä on asukkaita, ei ole kohteliasta mennä veteen tästä rannasta.

Speksit: Max syvyys n 18m, näkyvyys porkkalan paikoista heikoin (yleensä) 

Sijainti: Osoitteeksi käy tullandintie. Dragetintieltä käännytään tullandintielle, lyhyen matkan jälkeen oikealla näkyy suuri parkkipaikka. Auto parkkipaikalle, parkkipaikan perällä puomi, jonka luota lähtee kärrypolku rantaan (seurataan toista vasenta haaraa)

http://maps.google.fi/maps?hl=fi&ll=59.98628,24.417458&spn=0.015284,0.038409&t=m&z=15

Sukellus: Niin joo, hiekkarannalta sijaitsee pienessä lahdessa ja siitä kannattaa ottaa suunta kohti oikealla kädellä näkyvän "niemen" kärkeä, sieltä löytyy kallioseinämää, Samoin myös vasemmalla kädellä näkyvän niemekkeen luota löytyy kalliota. Jos suunnistus sujuu ja osaa ottaa suunnat hyvin, voi suunnistaa ensin toiselle niemekkeelle ja uida sieltä veden alla toiselle, välissä oleva hiekkapohja on kyllä aika tylsää. Suoraan ulos on turha uida, ei löydy kovin syvää sitä havitteleville, ainakaan kohtuullisella uinnilla ja mitään nähtävää ei ole.

Nähtävyydet: Tässä paikassa olen usein bongannut paljon neulakaloja. Myös muuta pikkukalaa tuntuu olevan muita paikkoja enemmäin. Kalliot on mukavat. Kokeneemmat kertoo, että jos parkkipaikan päästä lähtee kallion yli rantaan, niin sieltä pitäisi n 6m syvyydestä löytyä pienen veneen hylky, tätä en ole itse nähnyt.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Teemu | Vastaa 06.03.2015 13.43

vanhoista papereista: "Porkkalan Högholmista -> SW, 9 sylessä, uponnut 1824, kaljaasi Catherine Henrica". onko tietoa onko tämä ns. porkkalan mv-aseman hylky?

Lemkmii | Vastaa 24.08.2014 21.05

Keittokatokselle mennessä käännytään 119 AB kyltin kohdalta oikealle, ei 114 AB

Miska | Vastaa 15.07.2013 12.15

Jes, kiitos tiedosta, pitääpä käydä kattomassa!

Pete | Vastaa 14.07.2013 01.47

Luotsin aidalta hieman keittokatoksen suuntaan, 18 metrissä uponnut kohtalaisen pitkä puuvene

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS