Raimo-Ragnar

Raimo-Ragnar

Kuvaus: Hylkykohde merellä. Vene täytyy olla. Porvoon murenan vene tekee usein arki-sukelluksen kohteelle. Melko ehjä ja suuri laiva. Perä syvällä, keula matalalla.

 

Speksit: Max syvyys n 30m, keulakappale reilussa kympissä. Näkyvyys vaihtelee, yleensä hyvä 1-6m , hylky makaa niin, että keula on matalikon reunassa lähes pystyssä, hylyn keskiosa pahoin hajonnut, pohjalla lähinnä sekalainen kasa lastina olleita kaivospölkkyjä. Keulasta itäkoiliseen "tukkiviidakon" yli, niin hylyn melko ehjä pääosa löytyy. Keulapalalta menee myös paksu line, joka on sidottu hylyn pääosassa olevan brygan takaseinän portaisiin. Suurin osa nähtävästä on tässä pääosassa, mutta OWD/P1  sukeltajat viihtyvät kyllä myös keulapalan ympärillä. Tämä hylky kestää useammankin sukelluksen.

 

Sukellus: Kohteella yleensä poiju, jonka sijainti saattaa olla joko keulassa tai sitten jossain muualla... Keulapalalta kannattaa suunnistaa lainia pitkin pääosalle, vähän ennen linen loppua näkyy brygan skailetit. Sisään helppo sukeltaa, esim takaseinästä pääsee sisään, tai sitten skailettien kautta. Vaikka olen sukeltanut kohteella useita kertoja, en tunne sitä vielä läheskään täysin, suosittelen vierailua myös http://www.hylyt.net/hylky.jsp?id=raimo_ragnar 

 

Nähtävyydet: Niitähän riittää. Tukkien seassa on mm höyrypannu, konehuoneeseen pääsee sukeltamaan helposti ja siellä on putkea, mittaria jne jne. Keulapalassa on ankkuripeli tms. Bryga on helppo ja mukava sukeltaa läpi. Kannattaa kuitenkin katsella mihin menee ja mitä yläpuolella on, sillä kohteella on todella paljon erilaisia köysiä ja naruja siellä täällä. Puukko oltava mukana. Suosittelen, todella mukava hylky.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS