Vessöö

Vessöön kuoppa

Kuvaus: Niin sanottu peruskohde. Helppo veteenmeno, melko hyvä näkyvyys, helppo suunnistaa, matala ja pieni. Hyvä paikka harjoitteluun.

 

Speksit: Max syvyys 15m, näkyvyys yleensä hyvä, 4-8m

 

Sijainti: Porvoossa, osoite Harppuniementie. Skavarbölentieltä käännytään harppuniementielle, ajetaan n. 200 metriä. Veteen polkua pitkin taimikon läpi melko jyrkkää rinnettä. Rannassa iso kivi, jonka luota veteen. Tämä veteenmenopaikka ei ole ehkä se kaikkein suositeltavin, levennyksen käyttö on estetty ahdasmielisten toimesta kaivamalla oja tien viereen. Auton saa kyllä edelleen tien sivuun, mutta tarkkana, ettei estä muuta liikennettä.

Toinen ranta on vastapäätä lammen toisella rannalla. Sinne pääsee jatkamalla Skavarbölentien ja Harppuniementien risteyksestä suoraan Skavarbölentietä ja kääntymällä seuraavasta risteyksestä vasemmalle ja heti uudestaan vasemmalle pienelle kärrypolulle. Polun päässä levike johon autot ja taimikon läpi polkua pitkin rantaan. Toimii myös uimarantana, loiva.

http://maps.google.fi/maps?q=harppuniementie&hl=fi&ll=60.294256,25.775127&spn=0.023095,0.084543&sll=60.288609,24.675858&sspn=1.478376,5.410767&hnear=Harppuniementie,+Porvoo&t=m&z=14

 

Sukellus: Uimarannan puolella ei ole mitään varsinaista sukellusreittiä, kannattaa lähteä aika suoraan ulos ja tehdä jonkinlainen kuvio, esim kolmio toimii hyvin. Tai sitten lähtee oikealle rinnettä pitkin kohti vastarantaa esim. rinteen juurella ja palaa samaa reittiä matalammassa takaisin.

Ison kiven puolelta kannattaa lähteä suoraan vasemmalle rannan suuntaisesti. N 8 metrin syvyydestä löytyy Porvoon Murenan Diversnight-kyltti, jonka luota lähtee line-rata. Rata käy lammen syvimmässä kohdassa (n 15m) ja sen kiertää n 45 minuutissa rauhallisesti uiden. Toinen vaihtoehto on seurata rantaa vasemmalle, rinne on jyrkkä ja kivikkoinen ja ahveniin törmää varmasti.

 

Nähtävyydet: No joo, eipä täällä mitään ihmeitä ole. Isolta kiveltä suoraan ulos lähtiessä näkyy isoja kiviä siellä täällä. Rinteessä isolta kiveltä vasemmalle kivikkoa, vesikasveja, ahvenia (myös todella isoja) ja erittäin jyrkkää rinnettä. Isolta kiveltä oikealle lähtiessä matalampaa, vesikasvustoa, saattaa törmätä haukeen. Uimarannan puolelle pienempi rinne, upputukkeja jne.

 

Vessöö 2

Kuvaus: Hiekkakuoppa. Erittäin helppo veteenmeno, auton voi ajaa metrin päähän vedestä. Näkyvyys vaihtelee. Pieni, helppo suunnistaa.

Speksit: Max syvyys reilu 10m, näkyvyys vaihtelee, myöhään syksyllä hyvä, kuutisen metriä, mutta kesällä varsinkin syvemmällä todella huono.

Sijainti: Porvoossa, osoite harppuniementie. Skavarbölentieltä käännytään vasempaan harppuniementielle, jota ajetaan n. kilometri, jonka jälkeen vasemmalle lähtee pieni ura ja vesi näkyykin jo.

https://maps.google.fi/maps?hl=fi&ll=60.302655,25.763583&spn=0.018518,0.038581&t=m&z=15

Sukellus: En ole sukeltanut täällä niin paljoa, että osaisin tarkasti kuvata. Suosittelen lähtemään rannan suuntaisesti joko oikealle tai vasemmalle. Oikealla ehkä matalampaa ja kumpuilevaa pohjaa. Kuoppa on sen verran kapea, että voi vaikka suunnistaa suoraan toiselle puolelle.

Nähtävyydet: Rannassa kivikkoa ja kasvustoa, jonkin verran ahvenia, kumpuilevaa pohjaa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.03 | 17:59

Moikka

Crewsaver kuivapuku kaipaisi uusia jalkaosia. Vanhat ”lateksi” malliset voisi vaihtaa mansetteihin tai muuhun toimivaan ratkaisuun. Onnistuisiko?

...
01.10 | 10:04

hei, onko nuo pelkän työn hintoja ja jos on niin saako teiltä myös vetoketjuja vai tilaako asiakas itse

...
15.02 | 17:16

Lähtisin siitä että mahdollinen, mutta ei järkevä.. Tulee liian kalliiksi, eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

...
15.02 | 14:19

Onko kuivapuvun koon suurentaminen mahdoton juttu?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS